fbpx

Reciclarea si amblajele green in 2020

Preocuparea generala pe piata ambalajelor este reprezentata de migrarea catre solutii sustenabile care sa conduca la o reciclare mai eficienta si sa reprezinte un pas inainte catre rezolvarea problemelor de mediu.

Deja prezente pe piata sau in curs de aparitie, solutii precum ambalaje cu deseuri zero sau ambalaje reutilizabile tind sa creasca in popularitate si sa obtina o cerere tot mai mare pe piata.

Toate aceste tendinte sunt conduse de modificarile aparute in obiceiurile de cumparare ale consumatorilor care sunt din ce in ce mai implicati in protejarea mediului. Pe masura ce Generatiile Z si Millennials patrund tot mai mult pe piata fortei de munca si pe cea a marilor consumatori aceste tendinte se intensifica.

Suntem constienti ca nu se poate renunta imediat la folosirea plasticului in industria de ambalaje, insa incepand cu 2020, una din cele mai mari provocari ale companiilor va fi adoptarea unos sisteme proprii de reciclare a deseurilor rezultate din ambalaje.

Un alt element important este legat de educarea consumatorilor si promovarea unor programe de reciclare de catre autoritatile publice. Aceste obiective sunt imperative in conditiile in care Uniunea Europeana ne obliga sa atingem in acest an un procent de 65% in ce priveste reciclarea ambalajelor, iar Romania este la 13% conform raportului CE/2018.

Conceptele inovatoare care pun accentul pe tendintele actuale si pe nevoia de implicare a companiilor in producerea si furnizarea de ambalaje prietenoase cu mediul isi vor face simtita prezenta din ce in ce mai mult. De asemenea investitia in echipamente adaptate cerintelor actuale va face diferenta in piata de ambalaje.

Cu totii trebuie sa ne implicam in aceasta schimbare pentru a avea o planeta mai curata si cu mai putina poluare. De aceea indemnul nostru este „Be Green”.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Meniu